Ракетата, която вчера уби двама души в Полша, вероятно е била

...
Ракетата, която вчера уби двама души в Полша, вероятно е била
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Няма признаци за умишлена атака срещу Полша

Ракетата, която през вчерашния ден умъртви двама души в Полша, вероятно е била изстреляна от украинската противовъздушна защита, сподели полският министър председател

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели през днешния ден, че може да не се наложи да бъде задействана процедурата по член 4 от Северноатлантическия контракт, откакто стана ясно, че ракетата, която през вчерашния ден умъртви двама души в страната, евентуално е била изстреляна от украинската противовъздушна защита, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

НАТО ще разположи на територията на Полша спомагателни средства за противовъздушна защита, добави Моравецки на конференция.

Член 4 планува съвещания сред съдружниците при опасност.

Полският президент Анджей Дуда сподели на същата конференция, че няма признаци за умишлена офанзива против страната. Ракетата, която падна в Полша, евентуално е била изстреляна от украинската противовъздушна защита, допусна той.

Тази нощ Дуда съобщи, че Полша не разполага с безапелационни доказателства за това кой е изстрелял ракетата, която провокира детонация в село покрай границата с Украйна. Много е евентуално да желаяме съвещания по член 4 от контракта за НАТО, сподели още тогава той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР